Lietuvos orientavimosi sporto čempionatas labai ilgoje trasoje

Po keletos metų Lietuvos OS čempionatą labai ilgoje traosje ir vėl buvo nuspręsta rengti ankstyvą pavasarį. Šį kartą sportininkai rinkosi netoli Šiaulių esančiame Kurtuvėnų regioniniame parke. Prie starto linijos išsirikiavo ir keli mūsų klubo nariai: Vilius Aleliūnas vyrų elito grupėje, Dainoras Saunoriu veteranų 40 amžiaus grupėje. Martynas Tirlikas dalyvavo Sako taurėje, o Andrej Gerasimov mynė dviratį.

Nuožmiausia ir įdomiausia kova vyko vyrų elito grupėje. Po daugiau nei dviejų su puse valandų įnirtingos kovos, finišo tiesiojoje pergalę iškovojo Vilius Aleliūnas. Jis trasą įveikė per 2 valandas 32 minutes ir 39 sekundes. Antroje vietoje likęs Simonas Krėpšta nugalėtojui pralaimėjo tik 15 sekundžių. Trečiąją vietą užemė Modestas Bacys. Vilius Aleliūnas pirmąjį ratą įveikė kartu su Simonu ir Modestu, tačiau antrajame rate jam pavyko atsiplėšti ir tik likus keturiems Kp iki finišo varžovai vėl jį pavijo. Po įnirtingos kovos į paskutinį KP čempiono titulas atiteko Viliui. Su tuo jį ir sveikiname!

Dainoras Saunorius V-40 grupėje iškovojo bronzos medalį! Martynas Tirlikas neišvengė klaidų ir tenkinosi 5 vieta V-18 grupėje. Dviratininkams trasos buvo suplanuotos smarkiai per ilgos. Andrėjus trasą įveikė per kiek daugiau nei 3 valandas ir iškovojo 4 vietą.

Rezultatai

Nuotraukos

Leave a Reply

Your email address will not be published.